Snoeicursus

Klik op de afbeelding voor het foto album

Snoeicursus van- en door leden van de kringloop

In de winter groeien er nauwelijks gewassen op de tuin en is het tijd voor de klussen waar we de rest van het jaar niet aan toe gekomen zijn. In deze periode bewerken we de grond en bemesten deze met biologische stalmest of met compost van een biologische champignon kwekerij.
De winter is daarnaast ook het ideale moment om fruitstruiken en fruitbomen te snoeien. Omdat het snoeien toch een aardig specialistisch klusje is, worden de nieuwe leden door de meer ervaren collega’s geholpen met een snoeicursus.

De snoeicursus is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over het snoeien van fruitbomen of het gewoon leuk vindt om hiermee bezig te zijn. Deelname telt niet als tuinonderhoud, maar is voor uw eigen plezier en om misschien wat van op te steken. Dit jaar zijn naast de eigen leden ook de leden van Groei en Bloei Dordrecht uitgenodigd.

De snoeicursus is gericht op het onderhoud van pitvruchten (appels en peren) bomen.

We starten om 10:30 uur met een kop koffie of thee en de instructie die ongeveer een half uur duurt. Na de instructie gaan we zelf aan de slag op het algemeen terrein, of op het eigen bomenlandje. We sluiten om 12:30 uur af met een kopje soep bij het kampvuur. Datum in voorjaar 2019 volgt.

Materiaal

Mail voor meer informatieĀ en opgave voor de snoeicursus met activiteiten@tuinverenigingkringloop.nl.

Reacties zijn uitgeschakeld.