Snoeicursus

Klik op de afbeelding voor het foto album
Snoeicursus van- en door leden van de kringloop

In de winter groeien er nauwelijks gewassen op de tuin en is het tijd voor de klussen waar we de rest van het jaar niet aan toe gekomen zijn. In deze periode bewerken we de grond en bemesten deze met biologische stalmest of met compost van een biologische champignon kwekerij.
De winter is daarnaast ook het ideale moment om fruitstruiken en fruitbomen te snoeien. Omdat het snoeien toch een aardig specialistisch klusje is, worden de nieuwe leden door de meer ervaren collega’s geholpen met een snoeicursus.

De snoeicursus is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over het snoeien van fruitbomen of het gewoon leuk vindt om hiermee bezig te zijn. Deelname telt niet als tuinonderhoud, maar is voor uw eigen plezier en om misschien wat van op te steken.

De snoeicursus in de winterperiode is gericht op het onderhoud van pitvruchten (appels en peren) bomen omdat deze het makkelijkst in de winter gesnoeid worden. De snoeiperiode van steenvruchten (pruimen en kersen) ligt aan het eind van de zomer, dit om ziektes aan de boom te voorkomen. Ook de bramen en bessenstruiken snoei kan aan het einde van de zomer goed uitgevoerd worden.

We starten om 10 uur met een kop koffie of thee en de instructie die ongeveer een half uur duurt. Na de instructie gaan we zelf aan de slag op het algemeen terrein, of op het eigen bomenlandje. We sluiten om ongeveer 12:30 uur af. Wie er daarna nog vragen heeft, mag gerust langer blijven.

Deze winter werd de snoeicursus voor appels- en perenbomen gehouden op zaterdag 20 januari 2024. Iedereen is welkom, zowel van binnen als buiten de vereniging. Voor introducees geldt een bijdrage van €7,50.

Materiaal

Mail voor meer informatie en opgave voor de snoeicursus met Sylvia via webmaster@tuinverenigingkringloop.nl

Reacties zijn gesloten.